Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyömbér és a májbetegségek
  2020-01-28 22:41:11, kedd
 
 



A máj az egyik legfontosabb szervünk, mivel ez a szerv képes kiszűrni a méreganyagokat a szervezetünkből. Ha ezek felhalmozódnak, képesek krónikus betegségeket is okozni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a máj egészségére és tehermentesítsük azt.

Az egyik leggyakoribb májbetegség a zsírmájbetegség, amelyet nem csak a sok és rendszeres alkohol fogyasztása okoz. Ez a betegség legfőképpen azoknál a személyeknél alakul ki, akik ülőmunkát végeznek, inaktív életmódot folytatnak és a túlzásba vitt cukorfogyasztás is oka lehet ennek a betegség kialakulásának.

A metabolikus szindróma is kedvez a betegség kialakulásának, illetve a cukorbetegség, a magas vérnyomás és koleszterinszint is mintegy alapja lehet a zsírmájbetegség kialakulásának.

A gyulladáscsökkentő étrend sokat javíthat a beteg állapotán. Ebbe az étrendbe szervesen beletartozik a gyömbér is. A gyömbérnek számtalan pozitív hatása van. Az egyik az, hogy csökkenti a gyulladás kialakulását, ami táptalaja a krónikus betegségeknek.
Forrás :
A gyömbér rákellenes, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy prosztatarákos betegeknél a gyömbér elpusztította a rákos sejteket anélkül, hogy az egészséges sejteknek bántódásuk esett volna.

A gyömbér a prevenció részét kellene hogy képezze, mivel egyes feltételezések szerint rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a mell-, a hasnyálmirigy- és a petefészekrák kialakulásának a kockázatát.

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek is rendszeresen kellene gyömbért fogyasztaniuk, mivel a gyömbér csökkenti a gyulladást, ezáltal a duzzanat és a fájdalom is eredményesen szűnik meg.

A gyömbér nagyon jó szolgálatot tehet hányás és hányinger esetén. Eredményesen csökkenti a vércukorszintet, csökkenti a szívbetegség kockázati tényezőit. A gyömbért lehet használni még krónikus emésztési zavarok kezelésére, mindemellett csökkenti a koleszterinszintet és eredményesen harcol a fertőzésekkel szemben is.

A friss gyömbért hozzáadhatjuk salátákhoz, de nagyon finom tea is készthető belőle. Az egyszerű gyömbéres vízzel is nagyon sokat tehetünk azért, hogy hosszú ideig megőrizzük az egészségünket és megelőzzük a zsírmájbetegség kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, tehermentesítsük, szervezetünkből, cukorfogyasztás, bebizonyosodott, zsírmájbetegség, vércukorszintet, kialakulásának, csökkenthetjük, fogyasztásával, feltételezések, prosztatarákos, felhalmozódnak, méreganyagokat, odafigyeljünk, egészségünket, hasnyálmirigy, fogyasztaniuk, petefészekrák, elpusztította, hozzáadhatjuk, betegségeknek, fertőzésekkel, cukorbetegség, eredményesen, beletartozik, gyulladásban, leggyakoribb, kialakulását, személyeknél, rendszeresen, szívbetegség, betegségeket, mindemellett, legfontosabb, legfőképpen, egyik legfontosabb, szerv képes, egyik leggyakoribb, betegség legfőképpen, személyeknél alakul, túlzásba vitt, betegség kialakulásának, metabolikus szindróma, magas vérnyomás, zsírmájbetegség kialakulásának, beteg állapotán, étrendbe szervesen, gyömbérnek számtalan, gyulladás kialakulását, krónikus betegségeknek, gyömbér rákellenes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Paul David Tripp Április 20  Szép álmokat!  Kövesd a cowboyt!  Akik bántanak téged  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy hatékony szolga  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy hatékony szolga  Bounty krémes  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alvó cicák  Albert Einsteinről  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png fotel  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Byron - Ahogy itt jár -...  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Png telefon  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nagyon különös  Alvó cicák  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  A másik dolog,  Png férfi  Nagyi telefonál  Idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png lepke  Egy hatékony szolga  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Elköszönt  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Ami embereknek lehetetlen, az...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
egyik legfontosabb, szerv képes, egyik leggyakoribb, betegség legfőképpen, személyeknél alakul, túlzásba vitt, betegség kialakulásának, metabolikus szindróma, magas vérnyomás, zsírmájbetegség kialakulásának, beteg állapotán, étrendbe szervesen, gyömbérnek számtalan, gyulladás kialakulását, krónikus betegségeknek, gyömbér rákellenes, kutatás során, gyömbér elpusztította, rákos sejteket, egészséges sejteknek, prevenció részét, petefészekrák kialakulásának, ízületi gyulladásban, gyömbér csökkenti, gyömbér nagyon, szívbetegség kockázati, gyömbért lehet, fertőzésekkel szemben, friss gyömbért, egyszerű gyömbéres, zsírmájbetegség kialakulását, koleszterinszint, tehermentesítsük, szervezetünkből, cukorfogyasztás, bebizonyosodott, zsírmájbetegség, vércukorszintet, kialakulásának, csökkenthetjük, fogyasztásával, feltételezések, prosztatarákos, felhalmozódnak, méreganyagokat, odafigyeljünk, egészségünket, hasnyálmirigy, fogyasztaniuk, petefészekrák, elpusztította, hozzáadhatjuk, betegségeknek, fertőzésekkel, cukorbetegség, eredményesen, beletartozik, gyulladásban, leggyakoribb, kialakulását, személyeknél, rendszeresen, szívbetegség, betegségeket, mindemellett, legfontosabb, legfőképpen, egészségére, májbetegség, metabolikus, rendelkezik, antioxidáns, fogyasztása, szolgálatot, egészséges, rendszeres, megelőzzük, bántódásuk, betegeknél, rákellenes, salátákhoz, gyömbérnek, folytatnak, megőrizzük, kezelésére, betegeknek, gyulladást, kockázatát, gyömbéres, táptalaja, készthető, csökkenti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.